Prometni problemi u Dugoj Resi: Za rotore ŽUC nema novca, parkiranje u centru ugrožava pješake?

Prometni problemi u centru grada

Dok se na sjednici Gradskog vijeća Duge Rese raspravljalo hoće li uskoro krenuti gradnja više rotora koji bi riješili prometne probleme u gradu na Mrežnici, odgovor je negdje u isto vrijeme stigao na sjednici Županijske skupštine.

– Ako budemo imali sredstava, uvrstit ćemo u plan i gradnju rotora u Dugoj Resi, ali u ovoj situaciji – a svjedoci ste uskrate sredstava ŽUC-u – ozbiljne planove nismo u mogućnosti raditi, odgovorio je Boris Kozjan, ravnatelj Županijske uprave za ceste, na vijećničko pitanje o već godinama priželjkivanom rotoru kod dugoreškog Sokolskog doma.

Kako je u svom izlaganju na dugoreškom Vijeću iznijela vijećnica Blaženka Petrak, po mišljenju prometnih stručnjaka je potrebno izraditi minimum šest kružnih tokova.

– S obzirom da se u Karlovcu planira graditi više od 30 rotora, mislim da ovo nije preveliki broj. Prvi bi trebao kod benzinske postaje INA, drugi kod hotela Duga Resa, pa kod Sokolskog doma, u centru grada kod semafora, kod crkve Sv. Antuna i kod gradskog stadiona, kazala je Petrač.

Petrak je spomenula i problem parkiranja u centru grada i to na mjestima gdje se naplaćuje parking. Automobili se parkiraju na pločniku, neki na kolniku  pa je ovakvo stanje, napominje Petrak, dovelo do smanjenja sigurnosti pa i ugrožavanja pješaka.

Pročelnik Mladen Rakočević naveo je da bi prvi rotor trebao biti izgrađen kod Sokolskog doma. Idejno rješenje je, kaže Rakočević, gotovo no ŽUC ga ne želi graditi, a Grad ne može “graditi na tuđoj cesti”.

Rotori bi pomogli i dugoreškim autoškolama koje sada ispite moraju obavljati u Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest