Potpisan ugovor za izradu projekta školske sportske dvorane u Dugoj Resi – prvi korak napravljen, fali još 15 milijuna kuna

Mjesto buduće dvorane škole u Dugoj Resi

Dugo očekivani projekt izgradnje sportske dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi konačno je krenuo u realizaciju i to današnjim potpisivanjem ugovora o izradi projektne dokumentacije s tvrtkom Arhingtrade iz Zagreba.

Trodijelna sportska dvorana sa čak 400 do 500 mjesta za gledatelje konačno bi popunila veliku prazninu koja postoji u sportskoj infrastrukturi grada na Mrežnici. Iako je ovo tek početak, gradonačelnik Ivan Baršić zadovoljan je što je dugo očekivani projekt ušao u fazu realizacije tako ada bi dvorana već mogla biti gotova u roku od dvije godine. Naravno, nakon što je izdvojeno 330 tisuća kuna za izradu projekta, trebat će nabaviti i 15 milijuna kuna za dvoranu.

Ova, nemala sredstva će se tek pokušati namaknuti iz državnih sredstava i fondova Europske unije. Po riječima župana Ivana Vučića koji je danas također bio na potpisivanju ugovora, ovo je tek početak dobrog projekta za koji se nada da će biti realiziran u što skorijem roku.

– Kad se hoće, to se i može bez obzira a krizu i poteškoće, rekao je Vučić.

Dok Duga Resa tek čeka izgradnju svoje školske sportske dvorane, jedna karlovačka već gotovo deset mjeseci nije u funkciji. To je, naravno, dvorana ETŠ-a koja je postala opasna za upotrebu nakon samo pet godina od izgradnje, zbog očitih propusta koje će na koncu opet snositi porezni obveznici. Nadajmo se da tako neće biti u Dugoj Resi čija su djeca itekako zaslužila adekvatan prostor.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest