Uz projekt kina u Nazorovoj – Grad u pregovorima s kino distributerima, zasad bez dogovora

Rušenje starih kuća na čijem će mjestu niknuti novi kompleks

Kino s otprilike 500 do 600 sjedećih mjesta, podzemna garaža koja bi, osim za potrebe stanara, trebala imati i mjesta javnog karaktera, te kompletno uređeni trg bili su zahtjevi iz karlovačke gradske uprave u gradnnji poslovno – stambenog kompleksa u Nazorovoj ulici.

Kao što smo već pisali, u tijeku je uklanjanje starih kuća na lokaciji kod pothodnika, dok će budući prostor morati biti definiran urbanističko – arhitektonskim natječajem. Kako nam je na naš upit odgovorila glasnogovornica Grada Ana Župančić, natječaj će se provoditi tek tijekom iduće godine kao i izrada potrebne dokumentacije za građenje dok su investitori, tvrtke Pionir i Gradko u stalnom kontaktu s Gradom i Društvom arhitekata, građevinara i geodeta grada Karlovca.

– Predstoji i sklapanje ugovora između budućih suinvestitora s definiranjem preciznog programa i sadržaja investitora, prava i obveza ugovornih strana, terminskog plana, te mogućih financijskih okvira, navode u gradskoj upravi. Što se tiče kina, dodaje Župančić, vrše se pregovori s kinodistributerima no definitivan dogovor još nije postignut.

Karlovčani će tako još koju godinu morati pričekati da konačno dobiju kino, dok će usputnu “žeđ” za gledanjem filmova na kino platnu do tada utaživati povremeni filmski eventi poput karlovačkog filmskog CROgrama ili Riječnog kina.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest