Svi stanari u Vrazovoj 42 u svojim domovima bit će do Božića – šteta poznata tek za deset dana

Zgrada u Vrazovoj 42

Radovi na sanaciji zgrade u Vrazovoj u kojoj je prošlog petka u stanu eksplodirao plin trebali bi biti gotovi u roku od 45 dana, tako da će i stanari najdevastiranijih stanova već prije Božića biti u svojim domovima.

Ovo je, naime, na današnjoj tiskovnoj konferenciji rekao direktor Inkasatora Nikola Rogoz koji je rekao da je već puno posla obavljeno, od onog u građevinskom smislu – osiguranja gradilišta, do sređivanja papirologije da bi uopće postupak obnove mogao početi.

Inkasator je od policije zgradu preuzeo još u subotu dok, kaže Rogoz, ukupna šteta kao i vrijednost radova bit će poznata tek kroz desetak dana. Policija izvješće mora dostaviti osiguravateljskoj kući s kojom Inkasator ima ugovor – Alianzom, koje onda po svojoj proceduri utvrđuju namjeru. Zgrada je osigurana na oko tri milijuna kuna.

Osim u četiri stana koji su najviše stradali u eksploziji, svi drugi stanari su preuzeli ključeve svojih domova te mogu u njih dolaziti ali i u njima boraviti dok se se još sedam stanara, po Rogozovim saznanjima nije vratilo u svoje stanove. Dok su radovi u tijeku, stanari će biti oslobođeni plaćanja dijela režijskih troškova, pričuve, komunalne naknade, stubišne struje i drugih.

Veliku medijsku pozornost oko situacije u Vrazovoj dobile su i tamošnje mačke koje su privremeno ostale bez hranitelja, vremešnog Nikole Jerkovića, pa je udruga “Mijau” ispred kuće postavila hranilište. Podsjetimo, jedan dio stanara nezadovoljan je što Jerković hrani mačke te su se pobunili i protiv postavljenog hranilišta.

Dobra je vijest da se djed Nikola može vratiti u svoj stan s obzirom da on nije bio uništen u eksploziji. Hranilište je također još uvijek na svom mjestu i kako su se na licu mjesta uvjerili novinari, mačke ga uspješno koriste.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest