Grad Karlovac okrenuo leđa KABA-i, navodno zbog praćenja projekata – oporbu zanima kojih, kad je najveći rotor kod Kauflanda

Karlovačka banka

Čime ste se rukovodili kad ste račun iz Karlovačke banke prebacivali u PBZ, zanimalo je na “aktualcu” gradskog vijećnika Miroslava Delića (SDP).

Odgovarajući mu, pročelnica Lidija Malović kazala je da je pri donošenju odluke o promjeni poslovne banke procijenjeno da ih ovdašnja banka trenutno ne može pratiti u projektima.

– Privredna banka nas je najviše pratila, naš je kreditor i za Gradsku toplanu s 30 milijuna kuna, bila je i za sportsku dvoranu na Dubovcu i vrtić na Turnju, kazala je Malović.

I dogradonačelnik Dubravko Delić ponovio je da KABA gradske projekte u ovom trenutku ne može pratiti, pa je Grad “zbog odgovornog poslovanja odlučio promijeniti banku”. Delić i gradski oci očito su zaboravili da je upravo Karlovačka banka, jedina domicilna novčarska institucija u gradu na četiri rijeke skupljala novac u humanitarnoj akciji “Štedim i darujem”,  kao i da je godinama kreditirala toplanu i spašavala da se Karlovčani ne smrzavaju u zimskim mjesecima. Karlovačka banka je upravo jučer objavila nove podatke o svom poslovanju, te kako u štednji građana imaju 1,240 milijarde kuna što čini 91 posto svih prikupljenih depozita. Kad je to već učinio Grad, izgleda da građani ipak nisu okrenuli leđa svojoj gradskoj banci.

I njegov kolega Ivica Margarin (HNS) dotaknuo se iste teme, podsjetivši da je KABA institucija koja u ovom gradu postoji 60 godina i sudjeluje u mnogim projektima, poput izgradnje vrtića na Turnju.

– Ako ljudi ostanu bez posla, djelomično ćete i vi biti krivi, pa će ispasti da ste zbog jednog šnicla ubili kravu. Imamo li mogućnost saznati može li KABA pratiti Grad Karlovac u njegovim kapitalnim projektima od kojih je najveći rotor kod Kauflanda, pitao je Margarin.

Pročelnica Malović izjavila je da banka Grad ne treba pratiti samo zbog Gradske toplane, nego i u projektima za koje se očekuje da će dobiti potporu iz europskih fondova, ali ne unaprijed.

– Mogla je to biti bilo koja veća banka od KABA-e, a mi smo se odlučili za Privrednu banku. Ta promjena nije nikakva poruka građanima da trebaju spašavati svoje uloge, ne treba bilo tko strahovati i mijenjati banku, naprotiv, trudila se ovu odluku gradske uprave opravdati Malović.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest