Mateljan najavio inventuru u županijskom SDP-u, kao i raspuštanje “mrtvih” podružnica

sdp-ovci izabrali novog predsjednika

– Nakon Izborne konvencije 23. studenog, kada izaberemo cjelokupno vodstvo Županijske organizacije, puno lakše ću reći koji je sljedeći korak, no sigurno je da će biti potrebna inventura ljudskih kapaciteta, vidjeti gdje nam je potencijal u kadru, gdje smo “tanki”, u kojim organizacijama je potrebno ne samo preslagivanje i, kao što sam ranije rekao “reset”, nego i “formatiranje diska”.

Neke općinske i gradske organizacije pokazale su da njihovi kapaciteti i vodstvo nisu zadovoljile minimum uvjeta – veliki angažman na lokalnim izborima. Bolje je neke raspustiti nego se mučiti s nečim što je već mrtvo, rekao je na današnjoj pressici novi predsjednik ŽO SDP-a Damir Mateljan, zahvalivši onima koji su mu “dali podršku i pokazali želju da SDP bude istinski prepoznatljiv i u iduće 3,5 godine ojača toliko da preuzme vlast u županiji”.

Kazao je da ih čeka posao koji je sve samo ne lagan, u kojem će tražiti potporu ne samo članova, nego svih kojima je SDP prvi izbor kako bi se stranka otvorila i članovima i građanima.

– Nije na nama da izmišljamo toplu vodu i politike koje nisu ni na nebu ni na zemlji, nego provodimo one koje su ljudima potrebne. Samo sa “svježim”, motoviranim ljudima možemo ostvariti uspjeh, ne s onima koji drže fige u džepu i misle na osobne interese. Budućnost SDP-a jest otvaranje prema biračima i građanima i slušanje njihovih problema, a ne plakanje nad vlastitom sudbinom, naglasio je Mateljan.

Upitan zašto na pressici nema dosadašnjeg predsjednika Ivana Vukovića, rekao je da ima poslovnih obveza i da to što Vuković i Pero Karmelić nisu tu nije nikakva poruka. Na Karmelića, protukandidata za predsjedničko mjesto, koji mu je sinoć prvi čestitao na pobjedi, Mateljan računa kao i na svakog ostalog člana SDP-a koji ima svoj dio odgovornosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest