Jelić potvrdio članove NO, kaže, nije mu palo na pamet da ima onih koji bi se prepoznali u liku Hitlera i Staljina

foto ilustracija

Dvaput sam se ogradio da pričam općenito i nije mi palo na pamet da u našoj sredini ima ljudi koji bi se prepoznali u liku Hitlera, Staljina, druga Tita ili Ante Pavelića, rekao je danas karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Njega je, podsjetimo, nakon intervjua na Radio Mrežnici vijećnik Davor Petračić prozvao za “izjednačavanje intelektualaca s Hitlerom i Staljinom”.

– Što se tiče biranja članova nadzornih odbora, dobio sam kritike ni kriv ni dužan, kaže Jelić. Nije on kriv, dodaje, što je 2012. godine Vlada RH odlučila da nisu potrebni natječaji za članove NO i upravnih vijeća.

– Čak su mi spočitavali da sam mogao sam donijeti odluku, a ja sam upravo htio da to prođe kroz Gradsko vijeće i evo sad, gdje je grijeh, pita se gradonačelnik.

Ispalo je da su popise nadzornih odbora sastavljali koalicijski partneri, pa Jelić kaže da bi bilo nelogično da u njih nema povjerenje. Na pitanje hoće li gradonačelnik kao Skupština svih poduzeća danas potvrditi prijedloge nadzornih odbora, rekao je da bi, ako se ne potvrde, samo dobili nove probleme jer bi im ih onda nametnuo Trgovački sud.

– Upravo je u tijeku potpisivanje i “štambiljanje” prijedloga, dok to radi pročelnica Marija Jelkovac koja ima punomoć, dodao je gradonačelnik.

Na naš upit što nije tragikomično da u životopisima kandidati navode stranačku pripadnost, te da će u NO Karlovačkog tjednika sjediti osoba koja je u životopisu navela “da se nada da će biti izabran za ravnatelja, jer ima iskustva u održavanju cesta”, Jelić i njegovi zamjenici nisu odgovorili ništa jer, kažu, nemaju saznanja o tim okolnostima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest