Grad modernizirao svoju web stranicu – više podataka, prilagođena mobitelima i tabletima… za 77 tisuća kuna

zamijenila je staru, iz 2008., više puta nagrađivanu za otvorenost i transparentnost. Ova nova nema više sve podatke koje je imala stara, poput telefonskog imenika i e-mail adresa zaposlenika Gradske uprave, neki podaci na njoj samo su “copy-paste” s dosadašnje, pa primjerice, gradski vijećnici koji su promijenili stranačke dresove i dalje su u “starim strankama”, no prilagođena je pametnim telefonima i tabletima, dostupnija slabovidnim osobama, može se pratiti na engleskom i njemačkom jeziku, uvedene su neke nove rubrike, poput one o najčešćim pitanjima, stavljeni obrasci i linkovi, pa je na predstavljanju rečeno da “ima inovativni pristup po uzoru na europske metropole”.

Zbog prilagodbe web stranice mobilnim uređajima, najavili su u Gradu, bit će povećan i broj HotSpot lokacija. Uz one ispred Gradske uprave, na Korzu, dijelu Školske sportske dvorane, a ljeti i Foginovog kupališta, uskoro će to biti i  Šetalište dr. Franje Tuđmana, prostor Muzejske zbirke Domovinskog rata na Turnju i Stari grad Dubovac.

– Kao daljnja modernizacija, u pripremi je izrada mobilne aplikacije koja će još više približiti građanima rad gradske uprave, ali i gradskih tvrtki i ustanova, poručili su iz Grada.

KAportal.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest