HDZ-ovci zgroženi medijskim istupima uoči referenduma, Jelić kaže, da nema licemjerja referendum ne bi bio potreban

HDZ-ovci se izjasnili uoči referenduma

Karlovački HDZ-ovci su, kažu, zgroženi medijskim istupima predstavnika udruga, institucija i dužnosnika koji su se opredijelili uoči predstojećeg  referenduma o definiciji braka u hrvatskom Ustavu. Zato su danas u punom sastavu održali tiskovnu konferenciju i pozvali birače da glasaju “za”.

– Zgroženi smo ovom situacijom, gotovo atmosferom medijskog linča i izražavamo javno negodovanje i zbog javne televizije koju plaćamo. Ona je partitokratska igračka kojom se upravlja daljinskim upravljačem, rekao je Damir Jelić, ovog puta u funkciji potpredsjednika HDZ-a i saborskog zastupnika. Jelić kaže da se po anketi više od 50 posto simpatizera socijaldemokracije izjašnjava “za” i dodaje, apelira na savjest građana.

– Formulacija braka kao zajednice muškarca i žene je već uklopljena u Obiteljski zakon i Deklaraciju o ljudskim pravima koji su na razini biblijskih tekstova. Da nema licemjerja ne bi niti bio potreban referendum, a očito su vladajući zakasnili i nisu očekivali reakciju hrvatskog naroda, dodaje Jelić.

Inicijativu udruge “U ime obitelji” da se na referendumu izjašnjavamo o definiciji braka podržali su i Damir Mandić, Ivan  Vučić, te Marija Jelkovac ispred HDZ-ove Zajednice žena “Katarina Zrinsk dok su na tiskovnu pristigli i članovi Mladeži HDZ-a.

Mandić je uvjeren da referendumsko pitanje ne zadire u ljudska prava i da se njime nitko ne ugrožava.

– Ovo nije političko niti vjersko pitanje, “za” na referendumu je pitanje zdravog razuma, kaže Mandić. Marija Jelkovac kaže da se ne smije dozvoliti da “riječ mama bude zaboravljena”, dok Vučić građane upozorava da “ne nasjedaju na pritiske i manipulacije udruga, institucija i medija”.

Mišljenje HDZ-a je ionako već prije bilo poznato, a što će građani reći, saznat ćemo nakon brojanja glasova, u nedjelju 1. prosinca.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest