Podignuta optužnica protiv mladića iz Preloga – zbog vožnje suprotnim trakom autoceste prijete mu tri godine zatvora

foto ilustracija

Zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu, protiv 28-godišnjaka je karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu pred Općinskim sudom. Terete ga da je 26. srpnja vozio suprotnim smjerom autoceste A1 i tako ugrozio živote vozača.

– Okrivljeniku se stavlja na teret da je 26. srpnja upravljao osobnim vozilom autocestom A-6 iz smjera Rijeke prema Zagrebu pri čemu je protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dolaskom do čvora Bosiljevo, zaustavio vozilo na zaustavnoj traci, a potom se polukružno okrenuo i nastavio vožnju u smjeru Ogulina autocestom A1, kolničkim trakom namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera, znajući da takvom vožnjom ugrožava sudionike u prometu. Pristajući na to, ugrozio je M. M. koji je propisno upravljao autocisternom na koju je bila priključena poluprikolica, a koji je radi izbjegavanja frontalnog sudara morao naglo skrenuti u desno na zaustavnu traku, te R. T. koji je propisno upravljao teretnim automobilom kao i suvozača u osobnom automobilu kojim je okrivljenik upravljao – priopćili su iz Državnog odvjetništva.

Ukoliko bude osuđen zbog kaznenog djela vožne iz obijesti prijeti mu kazna zatvora u trajanju od jedno do tri godine zatvora. Doznajemo da je mladić iz Preloga, a upravljao je osobnim vozilom čakovečkih registracijskih oznaka, i to pod utjecajem alkohola od 1,74 promila u krvi.

 KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest