Prvi “aktualac” po novim pravilima potrajao sat i 40 minuta – vijećnici postavljali 3 i više pitanja, a odgovor dobivali samo na prvo

Mladi vijećnik Nikola Badovinac

HDZ-ova većina, naravno, nije usvojila prijedlog SDP-ovca Miroslava Delića da produži današnji “Aktualac”, ali ovaj prvi po novom Poslovniku, ipak je trajao sat i 40 minuta.

Vijećnici su skratili i ubrzali postavljanje pitanja, pa umjesto da postavljaju jedno po jedno, oporbeni pogotovo, nabrajali su po tri, a Marina Novaković Matanić (SDP) nanizalaih je i više i to u 30 sekundi!

– Koja tri strateška projekta su realizirana u gradu ove godine, što je s izgradnjom kanalizacije u Žumberačkoj ulici, što je s izgradnjom lifta za osobe s invaliditetom u Gradskom magistratu, je li proveden nadzor nad radom gradskih četvrti i mjesnih odbora i zašto nije proveden postupak javne nabave za izgradnju rotora u Grabriku, pitala je Novaković Matanić.

Prije toga je ponovila pitanja na koja nije dobila odgovore duže od mjesec dana – o financiranju školovanja za Ivana Uđbinca i Stjepana Turkovića, zanimanju ovog potonjeg, te hoće li netko u gradskoj upravi odgovarati za 6,5 milijuna kuna odšteta koje Grad plaća zbog izgubljenih sudskih postupaka.

– Odgovori su u postupku, dobit ćete, rekao je Mihovil Stanišić (HSP AS).

– Dužni su odgovorit u roku od mjesec dana, uzvratila je Novaković Matanić.

– Ako ostanem predsjednik, tražit ću odgovore, obećao je Stanišić, upozorivši je, kao i mnoge druge vijećnike, da krši Poslovnik.

Odgovor ni na ovo njeno pitanje vijećnici i svi ostali nisu čuli.

– Da bismo vidjeli da li priča o roku od mjesec dana funkcionira, odgovor će biti u pisanom obliku, rekao je gradonačelnik Damir Jelić.

Nikola Badovinac (SDP) danas je više rekao odjećom, nego riječima.

– Kada će se riješiti ograda koja narušava vizuru groblja Dubovac, pitao je Badovinac, kojeg je zanimalo i može li se u Vrazovoj prometnim znakom upozoriti vozače na djecu koja se igraju na cesti, te planira li se izgradnja dječjeg igrališta na Baniji.

Dobio je samo odgovor da će sjeverni zid na groblju biti izgrađen iduće godine, jer kad je pozvan da postavi drugo pitanje – nije ga ponovio.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest