Nova velika tragedija za Ogulin – noćas u požaru do temelja izgorio restoran na Sabljacima, sumnja se u podmetanje

foto Maja Bertović

Nova tragedija zadesila je grad Ogulin, točnije HOC Bjelolasica nakon što je noćas u potpunosti izgorio restoran uz jezero Sabljaci. Policija je oko pet ujutro javila da je noćas u naselju Sabljaci izbio požar u ugostiteljskom objektu koji je u potpunosti izgorio i zasad nemamo više službenih informacija o ovom događaju, no neslužbeno saznajemo da se upravo radi o popularnom izletištu.

Restoran je već par desetljeća bio ponos Ogulina i savršeno uklopljen u okruženje akumulacionog jezera koje je omiljeno izletište Ogulinaca ali i brojnih turista. Sagrađen je od drveta, slične arhitekture kao i hotelsko naselje na Bjelolasici.

Podsjetimo, prije manje od tri godine na sličan je način u požaru posve uništena centralna zgrada turističkog naselja u Jasenku na Bjelolasici što je već posrnuli HOC Bjelolasica dodatno bacio na koljena jer od tada naselje sa skijalištem praktički ne funkcionira.

Da bi tragedija bila još veća, upravo smo jučer pisali da se nakon dvije godine agonije poduzeća javio investitor zainteresiran za ulaganje u HOC. Ogulinci su zgranuti ovim događajem a posebno djelatnici HOC-a kojima se s pojavljivanjem investitora ukazao tračak nade u bolje sutra. Popularni restoran upravo je trebao primiti veći broj ljudi za seminar, pripremali su se božićni domjenci… Brojni Ogulinci sumnjaju da je požar podmetnut jer je, navodno, požar krenuo iz sredine sale u kojem nema instalacija koje bi mogle uzrokovati požar.

Uviđaj je u tijeku, uskoro opširnije…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest