Počinje Karlovačka blagdanska čarolija – u ponedjeljak otvaranje Božićnog sajma, mnoštvo događaja sve do Nove godine

Sajam će biti otvoren na početku Radićeve

Karlovačka blagdanska čarolija naziv je ovogodišnjih objedinjenih događanja u vrijeme adventa i božićnih blagdana a pod kojim će, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji, početi priprema Karlovca kao buduće adventske destinacije zanimljive i gostima iz drugih gradova.

Koliko će ovaj projekt biti uspješan pokazat će vrijeme, dok Karlovčani niti ove godine neće oskudijevati u predblagdanskim događanjima. Božićni sajam bit će otvoren na početku Radićeve ulice u grijanom šatoru u kojem će se na 26 štandova predstaviti 44 izlagača. U ponudi će biti domaći, autohtoni proizvodi, prehrambeni i ukrasni, od svijeća, nakita, božićnih aranžmana do ponude ekoloških proizvoda OPG-ova i bogate ugostiteljske ponude – kuhanog vina, čaja, kave, kobasica, palačinki… Novost u šatoru je, najavila je dogradonačelnica Marina Kolaković, igraonica za djecu u kojoj će se djeca moći zabaviti dok roditelji razgledavaju štandove.

– Karlovačka blagdanska čarolija već je počela paljenjem prve adventske svijeće i predstoje brojni događaji. U tom duhu potrudili smo se da ujedinimo organizaciju više manifestacija i pozivam građane, prolaznika i putnike namjernike da ih posjete, kazala je Kolaković.

Očekuju nas kićenja borova u Radićevoj i ispred Zorin dom, scenski prikaz živih jaslica, prezentacije božićnih običaja, plesne animacije, koncerti božićnih pjesama, novogodišnji gala koncert u Zorin domu te konačno kao finale svih događanja – doček Nove godine na Trgu bana Josipa Jelačića uz Opću opasnost i bend Kings.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest