Počela KAbina: Udriground, Jasmina i Bojan oduševili publiku na Maloj sceni (foto galerija)

Četvrta sezona zimske manifestacije KAbina počela je sinoć na odlično posjećenoj Maloj sceni Hrvatskog doma u odličnoj atmosferi i uz bogat i sadržajan program koji je i svojevrsna najava svega onog što će se događati svakog ponedjeljka do 28. travnja.

Sve je počelo projekcijom kratkog filma koji su mladi članovi udruge Izvan Fokusa napravili na gostovanju KAbine u Rijeci i Zagrebu, nakon čega je kao prva gošća u četvrtoj sezoni nastupila kutinska pjesnikinja Jasmina Šušić. Uz dobar scenski nastup Jasmina je za sve pročitane pjesme zasluženo “pobrala” velik aplauz publike, predstavivši svoje dvije zbirke “Nebo boje peperminta” i “Osjećam se kao space shuttle”, ali i još neobjavljene pjesme.

Kada je na stejdžu Udriground odlična svirka je zagarantirana, no Dugorešani su se ovog ponedjeljka potrudili i oko scenskog nastupa i stvorili pravu malu priču ili predstavu oko svog koncerta – ispraćeni su pravim ovacijama. Za vrijeme svirke svoje novo djelo stvarao je mladi karlovački slikar Bojan Kiski, čiju je malu izložbu publika također mogla vidjeti tijekom večeri. Novu sliku završio je gotovo po dogovoru s posljednjim tonovima koncerta i također dobio velik i zaslužen pljesak.

U sklopu projekta “Priča za ponijeti” publika je na poklon dobila kratku priču Zorana Janjanina “So cold in Ireland” iz njegove nove zbirke koja će biti predstavljena na KAbini 6. siječnja.

Organizatori, Studio 8, uz ovogodišnje partnere iz Carpe Diema i Izvan Fokusa osigurali su publici i besplatne sokove, kavu, čaj i grickalice, ali i nagrade. KAbina se ove godine međusobno promovira sa zagrebačkim Vintage Industrial Barom pa će svakog ponedjeljka najsretniji dobiti ulaznice za tamošnji program srijedom “Good Vibrations”.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina u prvom dijelu programa kroz razgovor, fotografije i kratak film predstavlja “Otočnu odiseju”, put kajacima po svim naseljenim hrvatskim otocima uz predstavljanje gastronomskih specijaliteta svakog od otoka. Nakon toga slijedi svirka osebujnog i otkačenog zagrebačkog kantautora Ognjena Bašića Čudnoređa, kojeg će karlovačka publika po prvi puta moći čuti i u pratnji benda.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest