Karlovački mladi filmaši na festivalu u Grčkoj – 2. nagrada žirija učeniku Gimnazije Tomislavu Kralju

Dodjela nagrada

Član karlovačkog Kinokluba Tomislav Kralj dobio je 2. nagradu žirija na 16. Olympia Film Festivalu koji je prije dva dana završio u Grčkoj, u gradu Pyrgosu.

Mladi filmaš, inače učenik 3. razreda Gimnazije predstavio se filomom “Gledam dalje” koji je napravio zajedno s mlađim bratom Zvonimirom i to mu je prva filmska nagrada. Osim Tomislava, u Grčkoj su bili i Kinoklubaši Domagoj Šebalj i Ksenija Sanković. U službenoj konkurenciji festivala bila su čak 4 filma autora iz Kinokluba  – “Jedinica vremena”, eksperimentalni film redatelja Marka Mikšića, “Po kinu se grad poznaje”, dokumentarni film redateljice Nine Čorak, “Dracula’ s Curse”, igrani film redateljice Nine Čorak te “Gledam dalje”, igrani film redatelja Tomislava Kralja.

–  Osim što su pogledali brojne projekcije autora iz cijeloga svijeta, Karlovčani su sudjelovali u “Mythos Projectu”, međunarodnoj filmskoj radionici u kojoj su sudjelovali mladi iz Grčke, Nizozemske, Italije, Srbije, Irske i Španjolske. Tomislav i Domagoj su bili sudionici radionica, dok je Ksenija bila voditeljica jedne od 10 grupa, uz kolege iz Nizozemske i Grčke. U tjedan dana radionice, nastalo je čak 11 filmova, obrađujući aktualne društvene teme, zajedničke maldima diljem svijeta, kažu u Kinoklubu.

Domaćini su goste odveli i na izlet na Olympiu, koja se nalazi svega 20-ak km od Pyrgosa. Mjesto gdje je započela tradicija Olimpijskih igara nikoga nije ostavilo ravnodušnim te su mladi filmaši upoznali dio bogate grčke povijesti, a nisu odoljeli otrčati i dionicu maratona te su posjetili Zeusov i Herin hram, ispred kojega se pali olimpijska baklja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest