Pivo kao dodatak jelima izvrsna kombinacija – kuhar Ante Udovičić “sljubio” Heineken i Karlovačko u vrhunskim receptima

Predsjednica Uprave Karlovačke pivovare u društvu Zvonimira Nemeta i Ribafisha

Kuhanje s vinom opće je poznata stvar no manje je uobičajeno u
kuhinji koristiti pivo kao namirnicu koja izvrsno može nadopuniti
svako jelo i dati mu poseban “šmek”.

U Karlovačkoj pivovari su odlučili novinarima predstaviti i taj
dio korištenja piva tako da su imali priliku kušati jela
spravljena upravo s pivima iz njihovog portfelja, Heinekenom,
Karlovačkim i Karlovačkim crnim.

Kako je kazala predsjednica Uprave Pivovare Branka Slaveska, s
dolaskom Božića u domovima se kuha, dok upravo pivo može pomoći
da se upotpuni blagdanski stol. Stoga je kuhar Ante Udovičić za
prezentaciju pripremio rižoto od jadranskih dagnji i Heinekena,
goveđu pisanicu mariniranu u Karlovačkom pivu s holandez umakom i
plemenitim šparogama, te desert, crème brulée karameliziran
Karlovačkim crnim.

Majstor pivar Zvonimir Nemet kazao je da pivo ima velike
mogućnosti sljubljivanja s hranom. Tako su pilsneri izvrsni u
kombinaciji s ribom, lageri s crvenim ili bijelim mesom, a
tamnije vrste piva s desertima.

Kako bi novinari provjerili svoje znanje o pivu pobrinuo se u
Hrvatskoj sve poznatiji “lovac na pivo” Domagoj Jakopović
Ribafish. Mala degustacija i kviz nisu bili prenaporni, dok su
neki pokazali i zavidno znanje o omiljenoj žutoj tekućini.
Nagrada za dvoje najboljih je bila – bačvica Heinekena.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest