Premijer liga: U posljednjoj utakmici prije zimske stanke Karlovčani svladali Kaštelane sa 28:20

Karlovački rukometaši prije duge, gotovo dvomjesečne stanke, oprostili su se od domaće publike uvjerljivom pobjedom protiv RK Marina Kaštela rezultatom 28:20. Za to je najviše zaslužno drugo poluvrijeme, jer dobar dio prvog poluvremena činilo se kako su Karlovčani već na praznicima. Prvih desetak minuta rezultatski to još nije izgledalo tako loše, uglavnom je vodio Karlovac, upravo u 10. minuti s dva pogotka prednosti (6:4), no tada je do izražaja počela dolaziti velika motiviranost gostiju naspram čudno uspavanog domaćeg sastava. Serijom 6:1 gosti dolaze do velikih 10:7, a do kraja prvog dijela možda se i ponajviše vidjelo što znači razlika u kvaliteti – domaći su i dalje igrali loše, radili ogromne pogreške, ali uz tek mrvicu više ozbiljnosti došli su do izjednačenja na 12:12.

U prvom napadu u drugom dijelu Bačić napokon dovodi Karlovac u vodstvo 13:12, a kod 15:14 kreće serija koja je prelomila susret – gosti su deset minuta ostali bez pogotka, domaći došli do 20:14 i tu je priči bio kraj. Zaslužena pobjeda Karlovčana, kojom su se tako i “osvetili” Kaštelanima za prošlosezonski poraz, no nakon poraza u Đakovu i prilično blijede slike u prvom dijelu večerašnje utakmice, može se reći kako je odlična vijest da sada slijedi podulja stanka, jer momčad se očito pomalo umorila i zamorila. Na kraju ipak lijepo drugo poluvrijeme, probudila se i publika, a jesenska polusezona okončana je i ekshibicijom – lijepim dodavanjem Cindrića iza leđa za pogodak Smojvera i velik aplauz za kraj.

Jesen je svakako bila odlična, Karlovac će na pauzu s odlične treće pozicije prvoligaške ljestvice, a u veljači nas očekuju i izuzetno zanimljivi ogledi u osmini finala EHF Challenge Cupa protiv dvostrukog prvaka Europe, šabačke Metaloplastike.

Prema još neslužbenim podacima Luki Cindriću je ovo bio posljednji susret u dresu Karlovca. Prema svemu sudeći on će karijeru nastaviti u Metalurgu iz Skoplja (Makedonija) kojega trenira Lino Červar. Vrlo izvjesno je i da će crnogorsko pojačanje Karlovca, Vuko Borozan, u predstojećoj pauzi napustiti klub. Za njega je pokazao interes Maribor.

U posljednjem jesenskom ogledu pod vodstvom trenera Dinka Đankovića igrali su: Prezelj (10 obrana), Karić (1 obrana), Crnković, Borozan 4, Šnajder, Huljina 2, Ribar, M. Štrucelj, Domagoj Smojver, Perajica 3, Dominik Smojver 2, Požega 1, Cindrić 6(1), Obranović, Bačić 6 i Batinić 4(1).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest