Kršćanski vjernici slave Uskrs: Bozanić rekao da Uskrs poziva na izgradnju povjerenja u hrvatskom društvu i među svim narodima na Zemlji

Kršćanski vjernici danas slave najveći kršćanski blagdan Uskrs.

U svojoj uskrsnoj čestitki nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić rekao je kako se slavi Uskrs, svetkovina za koju se, kao ni za jednu drugu, s pravom govori da je najveća, najvažnija i najuzvišenija – jer dogodilo se vrhunsko očitovanje Božje ljubavi prema čovjeku.

– Božji se Sin žrtvovao da nas spasi. Isus je umro i uskrsnuo. Kristova smrt i uskrsnuće otkriva potpunu pouzdanost Božje ljubavi. Činom te bezuvjetne ljubavi Bog je ljudima poručio da su za život stvoreni, za vječnost predodređeni, a ne za smrt i propast. I mi po Uskrsu živimo, rekao je Bozanić.

Nadbiskup je rekao da se lice milosrdnoga Boga otkriva u obiteljima, na radnim mjestima, na našim poljima, u našim bolnicama, školama, sveučilištima, tvornicama, u velebnim umjetničkim djelima, u svim društvenim pothvatima za opće dobro, ali da se ne može prešutjeti da se stvara, bolje rečeno nameće, ozračje koje bi se moglo nazvati kulturom nepovjerenja.

– Mislim na one obitelji u kojima pogubna sumnja nagriza vjeru u snagu ljubavi, u ljepotu i mogućnost zajedničkoga života. Mislim također na sve nezaposlene i obespravljene, na one u kojima bukti nezadovoljstvo i ne vide perspektivu za životnu sigurnost. Moje misli su i s onima koji sa strepnjom gledaju na nemire u svijetu i na promjene dosadašnje slike našega kontinenta., rekao je Bozanić te dodao da je današnji čovjek umoran od međusobnog optuživanja, prokazivanja, razorne sumnje i dojma da nitko nikomu ne vjeruje.

Upravo Uskrs, kaže, poziva na izgradnju povjerenja – u obiteljima, zatim toliko potrebnog povjerenja u hrvatskom društvu, povjerenja među narodima o kojemu ovisi mir na Zemlji.

Svim čitateljima KAportala, te svim vjernicima redakcija KAportala želi sretan i blagoslovljen Uskrs.

KAportal.hr

POGLEDAJTE I VIDEO BOZANIĆEVE ČESTITKE…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/96415/bozanic-cestitao-vjernicima-uskrs-i-upozorio-nepovjerenje-je-otrov-koji-se-siri-drustvom/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest