Duga Resa dobila proračun za 2014. – “prošao” sa 14 glasova za, protiv bila SDP-ova Brezović, laburist Belavić suzdržan

S današnje sjednice Gradskog vijeća

Dugoreško Gradsko vijeće danas je usvojilo gradski proračun za 2014. godinu i to sa 14 glasova “za” dok je protiv bila jedino SDP-ova vijećnica Vesna Brezović, a sudržan laburist Emil Belavić.

Iako su u kuloarima nagađalo da bi upravo (ne)izglasavanje proračuna moglo dovesti do rušenja izvršne vlasti te Dugu Resu suočiti s novim izborima, ništa od toga se nije dogodilo, prije svega jer je uslijedio dogovor HSS-a i HSP-a AS s HDZ-om i HSLS-om a kako se ipak ne bi dogodila višemjesečna blokada rada gradske uprave.

S ovakvim raspletom ogorčen je bio laburist Emil Belavić koji je za DugaResa.net kazao kako “ne želi sudjelovati u ovom cirkusu”. Kaže, sad slobodno može i on završiti na Facebook “stupu srama”, dok se ostali mogu javiti za trgovačke putnike jer će, dodaje, vrijeme pokazati da se radi o političkoj trgovini.

Izglasavanju proračuna u visini od 33 milijuna kuna, prethodila je kratka rasprava i prihvaćanje nekoliko amandmana koji su uključili dodatna sredstva od 20 tisuća kuna pomoći za topli obrok djeci u OŠ Vladimir Nazor, 20 tisuća kuna za božićnice za umirovljenike u 2014. godini, te pomoć pri nabavi vatrogasnog vozila što je već praktički dogovoreno s Vatrogasnom zajednicom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest