Pljačkaš zagrebačke zlatarne torbom punom šljunka je Karlovčanin

Pljačkaš zagrebačke zlatarne torbom punom šljunka je Karlovčanin

Brkati razbojnik (doduše, s lažnim brkovima) koji je na Staru godinu opljačkao zlatarnicu u Vlaškoj ulici u Zagrebu, a novinske stupce ovih dana, osim zbog pljačke, punio i zbog vlastite gluposti je 35-godišnji Karlovčanin J. L. M.

U svoj pljačkaški pohod krenuo je nakon što je nalijepio lažne brkove i torbu natovario šljunkom. Ušao je u zlatarnu Gjergja Lekaja (70) i zamolio ga da mu pokaže podložak s lančićima. Čim je stari zlatar pred njega stavio zlato, ovaj ga je teškom torbom opalio po glavi, zgrabio nakit i dao se u bijeg.

S plijenom vrijednim 20 tisuća kuna uletio je u javni WC na Ribnjaku, skinuo brkove, presvukao se, a potom shvatio da mu je u zlatarni ostala torba sa šljunkom. Treba li se vratiti po šljunak – nije dvojio, već je pohitao natrag u Vlašku.

Na njegovu nesreću, stari zlatar prepoznao ga je iako više nije bio s brkovima, te uspaničeno pozvao upomoć, a Karlovčanin se dao u bijeg. Povike je čuo slučajni prolaznik, policajac koji nije bio na dužnosti, te je reagirao brzo, sustigao razbojnika i zadržao ga do dolaska svojih uniformiranih kolega.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest