Grad nikako da pronađe novog koncesionara za Sklonište, uskoro raspisuje novi natječaj

Grad nikako da pronađe novog koncesionara za Sklonište, uskoro
raspisuje novi natječaj

Grad Karlovac kroz mjesec dana ponovno će raspisati natječaj za obavljanje poslova Higijeničarske službe i Skloništa za pse, dvije komunalne djelatnosti koje su proglašene od interesa za Grad, ali za koje nema organizirano vlastito trgovačko društvo.

Kao što je poznato, prvi put je natječaj poništen jer je cijena koju je jedini ponuđač i dosadašnji koncesionar, tvrtka CRPK bila previsoka. Naime, po mišljenju gradskih službi bila je u nesrazmjeru s cijenama za obavljanje iste djelatnosti u drugim gradovima, dok je drugi put potencijalni ponuđač iznio primjedbu da natječaji nisu usklađeni sa Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. Nakon dva poništena natječaja, gradonačelnik Damir Jelić donio je odluku po kojom će se spomenuti poslovi povjeravati na temelju pisanog ugovora na vrijeme do četiri godine.

– Odabir najpovoljnijeg ponuditelja s kojim će se sklopiti ugovor obavit će se putem javnog natječaja, a kriterij za odabir najpovoljnije ponude za u oba natječaja biti će najniža cijena, rečeno nam je u karlovačkoj gradskoj upravi. Odluku gradonačelnika morat će usvojiti Gradsko vijeće i onda će biti raspisan novi natječaj. Kako stvari stoje, upitno je hoće li u novom pokušaju Grad Karlovac uopće dobiti novog koncesionara.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest