Nema govora o diskriminaciji, kuglačicu već stipendira Grad Rijeka

Nema govora o diskriminaciji, kuglačicu već stipendira Grad Rijeka

Na naš tekst o Matei Gašparović u kojem je čelništvo KK Policajac iz Ogulina iznio niz optužbi na račun Sportske zajednice Grada Ogulina, ali i gradske vlasti gdje tvrdi da se mlada kuglačica nepravedno diskriminira, jučer je reagirao tajnik Sportske zajednice Mario Pavić.

Kako kaže, optužbe KK Policajac ogledaju se u činjenicama da Matea Gašparović nije uvrštena na glasačkom listiću za izbor najboljih u športu Grada Ogulina za 2011. godinu i da nije dobila u 2011. godini  od strane Športske zajednice Grada Ogulina zasluženu sportsku stipendiju iako je kategorizirana od strane HOO-a kao Vrhunska  sportašica II. kategorije.

– Športašica Matea Gašparović je član Kuglačkog kluba Mlaka Rijeka  koji ima sjedište u Rijeci te samim time nije član ŠZG Ogulina. Športašica Matea Gašparović športsku stipendiju temeljem navedenih rješenja ima mogućnost i pravo ostvariti u Zajednici športskih udruga Grada Rijeka, rekao je Pavić i priložio niz dokumenata koji utvrđuju kriterije za dodjeljivanje stipendija a i uvrštenja za glasovanje.

Iz priloženih dokumenata je, dodaje Pavić, vidljivo koji su kriteriji da bi sportaš mogao konkurirati za izbor najboljih u športu Grada Ogulina. Matea Gašparović ne ispunjava osnovni kriterij – nije član KK Policajac već KK Mlaka Rijeka, dakle, sve rezultate u mlađim kategorijama za što je predložena, postigla je kao članica Kuglačkog kluba Mlaka. Također, tvrdi da Matea Gašparović već ostvaruje stipendiju temeljem postignute kategorizacije HOO-a u Sportskom savezu grada Rijeke, a koja iznosi 1.800 kuna.

– Dakle, čelništvo KK Policajac ne samo da iznosi neistine kojima vrvi njihov tekst upućen KAportalu, već iznesenim lažima i objedama  u tekstu u svoju “močvaru” pokušava, iz njima znanih razloga, uvući čelništvo ŠZ i Grada Ogulina. Baš kao što su to napravili i s trenericom Ružicom Neralić. No, izneseno je dio njihovog morala i s time se ŠZG Ogulina ne misli i ne želi baviti, kaže Pavić. Dodaje kako je u ovoj priči strašan pokušaj čelništva KK Policajac da  prevarom ishodi stipendiju od ŠZG Ogulina, iako znaju da Matea Gašparović, vrhunski sportaš Hrvatske II. kategorije, već prima stipendiju kao članica Kuglačkog kluba Mlaka i to u okviru riječkog Saveza športova.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest