Natječaj poništen jer traže osobu koja će raditi za interese političkog kriminala

Natječaj poništen jer traže osobu koja će raditi za interese
političkog kriminala

Sam čin poništavanja natječaja za ravnatelja Zorin doma je dokaz da poštovani gradski oci traže podobnu osobu za nastavljanje tih i takvih rabota (teške krađe i pranje novca kroz kazalište) i da ih nije briga za kazalište, kulturu, socijalnu situaciju, privredu ili znanost. Ovim je riječima, naime, na najavljeno poništenje natječaja za ravnatelja Zorin doma, a koje bi prema prijedlogu Kazališnog vijeća sutra trebalo potvrditi karlovačko Gradsko vijeće, reagirala kandidatkinja Lidija Hamp koja se jedina uz Zvonimira Ilijića javila na natječaj. On je, podsjetimo, poništen  “zbog formalnih razloga”, odnosno jer Ilijićeva protukandidatkinja nema potrebnih pet godina rukovodećeg iskustva na mjestu ravnateljice.

Podsjetimo, Ilijiću su okrenuli leđa njegovi HDZ-ovci i ne žele ga podržati, između ostalog, i zbog kaznene prijave za zlouporabu položaja, lošeg financijskog stanja koje iza sebe ostavlja u kazalištu te nezadovoljavajućeg nalaza državne revizije u karlovačkom “hramu kulture”. Kako je za KAportal kazala Lidija Hamp, istina je da nema pet godina radnog iskustva kao ravnatelj Teatra La Fenice, Scale ili La Biennala. Da ima, dodaje, ne bi tražila posao kao ravnateljica Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac.

– To iskustvo nemaju ni Luca Ronconi s kojim radim, niti je imao Peter Brook. Znalci će znati tko su oni, većina će vjerojatno reći da su malo poznati, kao što većini i jesu. Oni nisu ni cajke ni politikanti, a posve nebitna činjenica je da li su “politički podobni”, kaže kandidatkinja. Kako dodaje, zato ima druga iskustva na sličnim rukovodećim položajima kako u Zagrebu tako i u Veneciji što je, kaže, i dokazala baš kao što je u svom prijedlogu plana istakla da je njezina uloga ravnatelja promidžba kulture u funkciji karlovačke privrede.

– To konkretno znači otvaranje novih radnih mjesta, otvaranje scenografske, kostimografske radionice i radionice dramskog pisanja te znanstvena predavanja u koje bi bili uključeni svi zainteresirani studenti i privrednici iz Karlovca i Karlovačke županije te kontinuirani odlasci na turneje u pravcima koji su od strateškog značaja privrednicima, navodi Lidija Hamp. Međutim, tvrdi da to nije razlog zbog kojeg ne zadovoljava uvjete natječaja.

– Problem su podaci koje sam dobila za izradu financijskog plana, a koji su nepotpuni i koji ukazuju na teške krađe i pranje novca kroz kazalište (podatke možete pogledati ovdje). Sam čin poništavanja natječaja je dokaz da poštovani gradski oci traže podobnu osobu za nastavljanje tih i takvih rabota, i da ih nije briga za kazalište, kulturu, socijalnu situaciju, privredu ili znanost. Istina je, ja zaista ne bih radila u funkciji administrativnog ili političkog kriminala, kazala je za KAportal Lidija Hamp.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest