Dijele se EU sredstva iz IPARD programa za poljoprivrednike

Dijele se EU sredstva iz IPARD programa za poljoprivrednike

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz IPARD programa za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice, i ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice.

Pravo sudjelovanja imaju sve fizičke (OPG, obrti) i pravne osobe (d.o.o., itd.) koje udovoljavaju uvjetima propisanim Pravilnikom. Najmanji iznos po jednoj prijavi koja uključuje sektor mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, jaja, voća i povrća (isključujući gljive) i sektor žitarica i uljarica iznosi 13.500 eura, a najviši 900 tisuća eura. Unutar Mjere 103, u koju su uključeni sektori mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva i maslinovog ulja, najmanji iznos po prijavi može iznositi 33.800 eura, a najviši 3 milijuna eura, s izuzetkom u sektoru maslinarstva gdje potpora ne može iznositi više od 500.000 eura.

Rok za podnošenje prijava traje do 29. veljače, a ukoliko podnositelji prijava pokažu interes za ovaj program Razvojna agencija Karlovačke županije organizirat će radionicu na kojoj će detaljnije predstaviti predispozicije natječaja. Više informacija može se dobiti na broj telefona 047/609-492 ili na mail adresu msokolic@ka-zup.hr.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest