U Karlovcu ni muha ne može ući u gradsku upravu ako nema člansku iskaznicu

U Karlovcu ni muha ne može ući u gradsku upravu ako nema člansku
iskaznicu

U Karlovcu u gradsku upravu niti muha ne može ući ako nema člansku iskaznicu. Sami sebi činite štetu ovakvim natječajima. U Karlovcu caruju nepotizam i klijentelizam, uzimaju se podobni, a ne sposobni i takva vas je politika na državnoj razini već dovela tamo gdje jeste, zaključio je šef karlovačkog SDP-a i gradski vijećnik Josip Benčić na prilično zanimljivoj raspravi o poništenju natječaja za ravnatelja Zorin doma, te imenovanju ravnateljice nove gradske ustanove – Dječjeg vrtića “Četiri rijeke”.

Kao što je većinom od 15 glasova Lidija Čale postala ravnateljica ravnateljica tako je po prijedlogu Kazališnog vijeća, Gradsko vijeće očekivano poništilo natječaj za ravnatelja Gradskog kazališta “Zorin dom”. Oporba je na oba glasovanja bila suzdržana.

Zbog niza razloga, od kaznene prijave za zlouporabu položaja i ovlasti protiv ravnatelja do nepravilnosti u poslovanju koje su dovele do lošeg financijskog stanja, HDZ se odrekao Zvonimira Ilijića dok protukandidatkinja Lidija Hamp nije zadovoljila “formalne uvjete natječaja”.

SDP-ova Marija Bodrožić Zorić smatra da je o tim stvarima trebalo daleko prije raspravljati, a Miroslav Delić da je Gradsko vijeće trebalo biti obaviješteno o nezakonitostima koje su sada “isplivale” na vidjelo.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest