Zbog otezanja završetka želj. postaje, gradonačelnik traži sastanak s ministrom

Zbog otezanja završetka želj. postaje, gradonačelnik traži sastanak
s ministrom

Grad Karlovac zatražit će pismenim putem od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture informaciju gdje je zapeo projekt željezničke postaje u Novom centru, te sastanak s ministrom Zlatkom Komadinom kako bi ga upoznali s problematikom ali i važnošću završetka ovog projekta za Karlovac. Ovo je, naime, namjera gradske uprave nakon što je postalo evidentno da kako nema novog izvođača koji bi napravio završne radove na postaji, nije određen niti rok za njezino završenje.

– Gradonačelnik je od početka realizacije projekta izgradnje više puta kontaktirao Upravu HŽ-a, odradio sastanke u Zagrebu i Karlovcu dok je posljednji zahtjev za informacijom o projektu bio upućen u rujnu prošle godine. Tada smo, kao i mediji, dobili odgovor da se tvrtka Cenoza pojavila na gradilištu i nastavila radove, te kasnije još dva puta uputili upit o roku završetka, kažu u karlovačkoj gradskoj upravi. Nakon što su dobili odgovor “budući da nema novog izvođača radova, nema ni novog roka”, ostali su – zbunjeni, priznaje glasnogovornica Andreja Barberić.

– U ovom trenutku vjerujemo da nitko ne zna budućnost projekta. Gradu Karlovcu u interesu su projekti koji olakšavaju i poboljšavaju život građana, a ovo stajalište svakako bi olakšalo tranzit naših građana, dodaje Barberić.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest