Udruga Domaći u zajedničkom projektu sedam hrvatskih udruga mladih

Udruga Domaći u zajedničkom projektu sedam hrvatskih udruga mladih

Mreža mladih Hrvatske nositelj je projekta “Tko se boji velike zločeste krize? Strukturirani dijalog o nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj”, koji se provodi u partnerstvu sedam udruga i organizacija mladih i namijenjenih mladima – među njima je i karlovačka Udruga za kreativni razvoj Domaći, koja je okosnica i Centra za mlade Gaza. Uz Domaće, u projektu sudjeluju udruge i organizacije iz Splita, Knina, Osijeka/Vukovara, Rijeke, Pule i Slatine.

Ciljevi ovog projekta su omogućavanje sudjelovanja mladih ljudi  u rješavanju akutnog problema visoke nezaposlenosti populacije mladih, kao i prikupljanje  informacija o mišljenjima i iskustvima mladih koji se  susreću s problemom nezaposlenosti. Prikupljeni podaci će kasnije biti  upotrijebljeni kao daljnja osnova za zagovaračko djelovanje organizacija civilnog društva, s ciljem poboljšavanja mjera politika zapošljavanja usmjerenih na mlade.

U Karlovcu će 1. veljače u Centru za mlade NaGazi biti održana panel diskusija i konzultacije s nezaposlenim mladima, a svi zainteresirani mladi koji žele sudjelovati u ovom procesu mogu se javiti na e-mail adresu domachi@domachi.hr ili na broj telefona 600 996. Više informacija o projektu kao i online anketa o nezaposlenosti mladih nalaze se na www.mladi-rade.net.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest