Bjelolasica otvorila vrata za prve goste – trenutno popunjeno 20 posto kapaciteta

Bjelolasica otvorila vrata za prve goste – trenutno popunjeno 20
posto kapaciteta

Nešto manje od godinu dana nakon što je centralna zgrada u potpunosti uništena u požaru, u Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica konačno su 31. prosinca počeli pristizati prvi gosti. Podsjetimo, upravljanje kompleksom sredinom studenog prošle godine preuzela je tvrtka Club Atlantic, a nakon obnove koja je trajala 40 dana, na Staru godinu ponovno su otvorena vrata ovog popularnog odredišta za ljubitelje zimskih radosti.

-Naselje Bjelolasica trenutno može primiti 300 gostiju, uključujući s pomoćnim ležajevima. Popunjenost smještajnih kapaciteta prvih dana nakon otvaranja bila je oko 50 posto, dok sada iznosi oko 20 posto, kaže glasnogovornica Cluba Adriatic i HOC-a Bjelolasica Đurđa Lovrić Čolović te napominje kako je u prva dva tjedna od otvorenja prosječan broj boravka u naselju Bjelolasica, točnije u paviljonima Klek i Kula bio tri dana. Zasad su najčešći gosti još uvijek obitelji s djecom i parovi, dok je najveći broj upita za dolazak većih grupa turista i dalje vezan uz skijanje.Osim Hrvata, Bjelolasicu je ove godine posjetio i par Nizozemaca.

Uz smještajne kapacitete, na raspolaganju je trenutno i ugostiteljski objekt, točnije šator koji je postavljen na mjestu izgorjele centralne zgrade, a koji predstavlja privremeno rješenje za ovu sezonu s oko 200 raspoloživih mjesta. Kako je najavljeno uoči samog otvorenja, u rad je ove godine trebala biti puštena samo jedna staza, i to ona za početnike i djecu pod nazivom ”Tintilinić”, no temperature neprimjerene za ovo doba godine ”pomrsile su račune”. -Nažalost, staza Tinilinić trenutno nije u funkciji zbog vremenskih uvjeta, no čim se temperatura spusti ispod -4 °C, naši topovi su spremni za zasnježivanje staze, kaže glasnogovornica Lovrić Čolović te nadodaje da nakon što staza bude stavljena u funkciju početi s radom i škola skijanja za mališane, koju će voditi zaposlenici Skijaške akademija Ivice i Janice Kostelić.

Do tada, posjetitelji na Bjelolasici mogu uživati u nekim drugim oblicima zimske rekreacije – između ostalog i na klizalištu, koje je svakodnevno otvoreno od 8 do 22 sata. Cijena klizanja za sat vremena iznosi 10 kuna, a iznajmljivanje klizaljki je 15 kuna. Također, ljubitelji zimskih radosti mogu se okušati i u sportskoj igri curling, u kojoj četveročlani timovi uz pomoć četki i metli nastoje po osam kamenih kugli smjestiti što bliže središtu označenom krugovima na ledenoj površini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest