CEIK priprema knjigu o Mladenu Kuki, urednik Mladen Postružnik

CEIK priprema knjigu o Mladenu Kuki, urednik Mladen Postružnik

Povodom 40 godina rada Mladena Kuke, u nakladi Gradske knjižnice u pripremi je naslov “Mladen Kuka – 40 godina na vrhu” urednika Mladena Postružnika s tekstovima mnogih naših sugrađana o Mladenu Kuki i radu Centra za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu “Braća Seljan”.

Knjiga bi trebala imati oko 150 stranica, oko stotinu fotografija u boji nastalih tijekom desetljeća bavljenja planinarstvom, speleologijom, ekspedicionizmom ovog poznatog Karlovčanina. Osim klasičnog životopisa i tekstova prijatelja, knjiga donosi feljtone i svojevrstan Kukin životni “timeline” – vremensku liniju. Dodatak knjizi, najavljuje urednik Mladen Postružnik, bitće poster sa 22 najljepša vrha koje je Kuka osvojio i time pridonio tradiciji karlovačkog planinarstva. Ovaj će plakat biti izrađen u stilu sedamdesetih, kada je Kuka i počinjao svoj planinarski put.

Posebnost izdanja jest u činjenici da je karlovački novinar Mladen Postružnik knjigu uredio u Guatemali, što je prvi put u karlovačkom izdavaštvu suradnja preko weba na ovaj način, a potpuno u stilu CEIK-a.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest