Divlji deponiji i dalje niču – planinari zgroženi onečišćenjem na planinarskoj stazi

Divlji deponiji i dalje niču – planinari zgroženi onečišćenjem na
planinarskoj stazi

Planinarska staza Seljanova šetnica koji je u kolovozu prošle godine svečano otvoren na 140. obljetnicu rođenja Mirka Seljana uskoro će biti produžena, odnosno uređena za daljnjih 10 do 12 kilometara. Kako javljaju iz Planinarskog društva Karlovac, i ovog vikenda zajedničkim su snagama planinari i ekspedicionisti iz CEIK-a Braća Seljan radili na uređenju staze.

– Dosadašnja staza u dužini od 7 km obilježena je od kuće Seljanovih na Gazi do vile Anzić a produžetak staze koji su ovog vikenda članovi PD Karlovca trasirali nastavljala bi se od vile Anzić do brda Sv. Križ. Vremenski to iznosi oko 2 – 2,5 sata laganog hoda, rekao je Mladen Kuka. Kako dodaje, radovi na markiranju predviđeni su za mjesec ožujak.

Planinari su i ovog vikenda bili zgranuti s nicanjem novih divljih deponija na potezu od Kalvarije prema Stativama. Članovi PD Karlovac su prilikom obilaska staze nailazili na smeće odbačeno u prirodi.

– Divlja odlagališta smeća i nakaradno izgrađene lovačke čeke samo su dio širokog repertoara uništavanja i nagrđivanja prirode s kojim bi se trebali i morali uhvatiti u koštac svi planinari, lovci i istinski ljubitelji prirode kao i nadležne službe, kažu u PD Karlovac.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest