U Pamučnoj ponovno inspektori zaštite okoliša – utvrdili da se radi o lažnoj prijavi

U Pamučnoj ponovno inspektori zaštite okoliša – utvrdili da se radi
o lažnoj prijavi

Tvrtka T7 VIS ponovno je prijavljena inspektorima zaštite okoliša, a po dojavi Centra 112 o pojavi gustog dima neugodnog mirisa iz dimnjaka kotlovnice pogona bivše Pamučne industrije. Kako javljaju u varaždinskoj tvrtki, radi se o još jednom u nizu lažnom prijavljivanju što je, dodaju u svom priopćenju, utvrdila i inspekcija koja je po dojavi izašla na teren “i potvrdila da neugodnih mirisa nema, a i prijavitelj se s tim složio”.

– Pojavu dima navodno neugodnog mirisa kao i peckanje u očima prijavio je Božidar Govek koji stanuje u blizini tvornice, a zbog istog ili sličnog povoda već je više puta zvao inspekciju zaštite okoliša, stoji u priopćenju VIS-a. Inspekcija je, dodaju, također ustanovila da su pumpna stanica i kotlovnica u tvornici radile prema propisima.

– Inspekcijski nadzor bio je obavljen u nazočnosti predstavnika tvrtke T7 VIS, djelatnika Policijske postaje Duga Resa te samog prijavitelja Božidara Goveka. Inspekcijskom nadzoru bio je prisutan i gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić. Prijavitelju je na taj način bilo omogućeno da na licu mjesta locira smrad i pokaže izvor iz kojeg dolazi. Naravno, kako takav izvor nedvojbeno ne postoji, prijavitelj nije mogao ni pokazati to mjesto, pa je priznao da je bio u krivu, kažu u VIS-u te dodaju da se na ovaj način lažno uznemiruje javnost, nanosi velika šteta poslovanju tvrtke i njezinim zaposlenicima, ali i nezakonito zloupotrebljavaju ionako ograničeni financijski i ljudski resursi državnog aparata.

– Još u rujnu 2011. godine rezultati mjerenja emisije plinova, a što je potvrdilo i nadležno ministarstvo, također su nepobitno dokazali da tvrtka T7 VIS nije odgovorna za moguća onečišćenja zraka Duge Rese. Također, mišljenje vrsnog stručnjaka i ravnatelja Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, prof. dr. Franje Plavšića, također potvrđuje da T7 VIS radom svoje energane nipošto ne ugrožava život i zdravlje ljudi, te da je pritom pojava akutnih simptoma poput peckanja očiju i otežanog disanja na koje se žale lažni prijavitelji apsolutno nemoguća, kažu u varaždinskoj tvrtki.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest