Zabrinuti stanari: Od vibracija nam pucaju zidovi, nadležni nas ignoriraju

Zabrinuti stanari: Od vibracija nam pucaju zidovi, nadležni nas
ignoriraju

U proteklih mjesec dana vibracije uzrokovane teškom mehanizacijom kojom se za potrebe budućeg trgovačkog centra ruši nekadašnja tvornica Velebit napravile su, tvrde stanari Kranjčevićeve ulice, štetu na njihovim kućama.

Kako nam je danas ispričao i pokazao Robert Radovanić, fasada na njegovoj kući staroj 80 godina popucala je na više mjesta, napuknuti su zidovi i u kući kao i podne pločice u kuhinji. Njegovom susjedu Ivanu Latkoviću po dužini je popucala betonska teresa koju je sagradio prije tek osam godina dok je pukotine primjetio i u radionici na 20 centimetara debeloj betonskoj deki.

[media id=141 width=480 height=300]

– Kuća je sagrađena od cigle i stanje je krajnje ozbiljno jer su vibracije takve da iz dana u dan svjedočimo novoj šteti, rekao nam je Radovanić koji je dopise o ovom problemu uputio na adrese Građevinske inspekcije, Ureda gradonačelnika, Karlovačke županije, Gradske četvrti i Ministarstva graditeljstva.

U više je navrata, kaže, razgovarao sa šefom gradilišta i nadzornim inženjerom koji su mu rekli da se valjda kuća neće srušiti i da će napraviti zapisnik o postojećem stanju. Podsjeća na obećanje investitora – tvrtke Konzum uoči gradnje da će, ako se dogodi, šteta biti namirena. Kako ovih dana izgleda njegov život Radovanić je zabilježio video kamerom, te fotografijama dokumentirao više desetaka novih pukotina na zidovima kuće. Komunalci su mu rekli da će doći pogledati, a građevinska inspekcija još, kaže Radovanić,  nije našla za shodno da dođe i snimi stanje na terenu.

Radovi na “ravnanju sa zemljom” bivše tvornice i mljevenju građevinskog materijala u punom su jeku dok Radovanić i njegovi susjedi još uvijek čekaju da ih posjete mjerodavni i iz prve ruke uvjere se u njihove novonastale probleme.

KAportal.hr

[media id=142 width=480 height=300]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest