Noć muzeja na dvije lokacije u Karlovcu, program i u Generalskom Stolu

Noć muzeja na dvije lokacije u Karlovcu, program i u Generalskom
Stolu

Večeras se u više od stotinu muzeja u 71 hrvatskom gradu održava tradicionalna manifestacija “Noć muzeja”. Bogat i raznovrstan program pripremili su i Gradski muzej Karlovac i Galerija Vjekoslav Karas, a u Karlovačkoj županiji program su pripremili i u Generalskom Stolu.

Program u muzeju počinje u 18 sati, od kada će (pa sve do 1 sat iza ponoći) posjetitelji moći besplatno razgledati stalan postav muzeja, s tim kako će u 19 i 22 sata to moći učiniti i uz stručno vodstvo. Tijekom cijele večeri posjetitelji će moći vidjeti i vrlo zanimljivu izložbu “Iz modernog Karlovca”, riječ je o nacrtima iz građevinske tvrtke Nikole Marića, jednog od najpoznatijih karlovačkih graditelja. U 20 sati predavanje o ovom poznatom građevinaru održat će arhitekti Darko Kahle i Mladen Ivanko.

Posjetitelje će zabavljati i dobitnice Porina za etno glazbu, karlovačko-samoborska skupina Singrlice, a bit će predstavljen i Vatrogasni muzej.

U Galeriji Vjekoslava Karasa večer će biti u znaku plesa i slikarstva. Posjetitelji će moći razgledati monografsku izložbu Anabel Zanze, ali i svjedočiti nastajanju novog djela ove umjetnice! Od 18.30 do 20 sati na rasporedu je i plesna večer za mališane, a poslije 23 sata plesat će se salsa, uz goste iz cijele Hrvatske, ali i Kube!

U 22 sata bit će prikazan dokumentarni film “Portret slikara Josipa Vanište”.

Udruga za kulturu, obrazovanje, duhovnost i domoljublje Kovan iz Generalskog Stola će po treći put za redom sudjelovati u programu Noći muzeja. Za ovu prigodu u mjesnoj Knjižnici i čitaonici udruga priprema izložbu starinskog pribora za jelo, recepata i knjiga za kuhanje, svojevrsnih dokumenata prošlih vremena, predmeta materijalne i duhovne baštine naroda ovoga kraja. Poticaj za ovakav izbor je i 120. obljetnica rođenja poznate Ogulinke, autorice brojnih domaćinskih priručnika i kuharica, ugledne učiteljice i odgojiteljice Mire Vučetić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest