I Vučić umirovljen na jedan dan: Tvrdi da ga zanima “sigurnost”, a ne novac

I Vučić umirovljen na jedan dan: Tvrdi da ga zanima “sigurnost”, a
ne novac

Među sadašnjim ili bivšim zastupnicima koji su neposredno prije ukidanja povlaštenih saborskih mirovina podnijeli zahtjev za umirovljenjem je i karlovački župan Ivan Vučić. Aktualni šef HDZ-a Karlovačke županije ovu je informaciju potvrdio za Hrvatski radio Karlovac.

– Jesam, ali nisam još dobio rješenje. Zahtjev za mirovinom sam podnio i, odmah, zahtjev za mirovanjem – izjavio je Vučić, navodeći da je to učinio “sigurnosti radi, a ne zbog zakona kojim su ukinute povlaštene saborske imovine”.

– Zakon se retroaktivno ne primjenjuje. Bez obzira na ovo, ja imam 41 godinu staža, na mene se to ne primjenjuje, ali čisto sigurnosti radi, dodao je.

Izjavu o tome dao je i laburist Nikola Vuljanić, koji tvrdi da se ne bi odlučio na potez kakvog je povukao kolega Vučić.

– Ne bih to napravio od srama. To je petljanje s propisom. Kad se donosi, neka vrijedi za mene kao i onoga tko sjedi pokraj mene. Pa, kako bih mogao pogledati u oči ljude koji sjede pokraj mene u Saboru, a nemaju tu mogućnost? Ne bih to mogao, ni znao, ni htio napraviti – odgovorio je Vuljanić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest