Vozač BMW-a oglušio se na upozorenja i u punoj brzini naletio na kamiondžiju

Vozač BMW-a oglušio se na upozorenja i u punoj brzini naletio na
kamiondžiju

Jedna je osoba smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 17,30 dogodila na autocesti A-1 u smjeru juga, objavila je PU karlovačka. Radi se, naime, o 47. kilometru kod tunela Sv. Marko.

Do nesreće je došlo kad se teretno vozilo novogradiških registracijskih oznaka zbog kvara zaustavilo se na voznoj traci, a 45-godišnji vozač teretnog vozila upalio je sva 4 pokazivača smjera, te ispravno postavio sigurnosni trokut i obavijestio djelatnike auto -ceste, koji su na signalne portale postavili obavijest o vozilu u kvaru i dali obavijest da se sva vozila preusmjeravaju u lijevu pretjecajnu traku.

No 77-godišnjak iz Krka koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW X5 oglušio se na navedene obavijesti, te se nastavio kretati desnim voznim trakom. Dolaskom na 47. kilometar u punoj brzini nalijeće na vozača teretnog automobila koji se nalazio iza teretnog vozila i kojeg odbacuje u lijevo, a nakon toga osobno vozilo udara u teretno vozilo, koji se nastavio kretati nekoliko desetina metara, objavila je jutros policija.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 45-godišnji vozač teretnog vozila. Promet je bio u prekidu do 22.50 sati. Protiv 77-godišnjaka slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. Materijalna šteta je veća od 50 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest