Uhvaćena lopovska sedmorka: Haračili po cijeloj županiji, provaljivali u kuće, vikendice, kafiće i benzinske postaje

foto ilustracija

Policija je konačno stala na kraj lopovskoj skupini koja je od kraja prošle godine haračila po Karlovačkoj županiji, tako da su u akciju hvatanja bile uključene policijske postaje u Karlovcu, Dugoj Resi, Slunju i Vojniću.

U “obradi” je, policijskim žargonom rečeno, bilo sedam osoba te je sve rezultiralo podnošenjem kaznenih prijava iz domene imovinskog kriminaliteta.

Naime, policija navodi da je za osam kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo prikrivanja osumnjičen 23-godišnjak, dok su za po šest kaznenih djela teške krađe osumnjičeni 25-godišnjak i 26-godišnjak. Ujedno je navedeni 26-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo teške krađe u pokušaju i dva kaznena djela krađe.

Nadalje, drugi 23-godišnjak i još jedan 26-godišnjak osumnjičeni su za po jedno kazneno djelo teške krađe, a za jedno kazneno djelo teške krađe osumnjičeni su i 22-godišnjak i jedna maloljetna osoba.

– Sva kaznena djela počinjena su tijekom prosinca 2015. godine, te siječnja i veljače 2016. godine, a tijekom činjenja kaznenih djela teških krađa provaljivano je u obiteljske i vikend kuće, trgovine, pomoćne prostore, benzinske postaje, te ugostiteljski objekt od kuda su otuđene cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića, novac, tehnička oprema, motorne pile i drugo. Ujedno, tijekom činjenja kaznenih djela krađa iz auto prikolice otuđena je ribička oprema, a iz pomoćnih prostorija suhomesnati proizvodi, navodi policija.

Lopovska ekipica imala je i jednog člana specijaliziranog za prodavanje ukradenih stvari, a ovaj je “posao” pripao 23-godišnjaku. Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 150 tisuća kuna, a  protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđene su kaznene prijave i posebna izvješća.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest