Mladi filmaši ne odustaju: Za Valentinovo opet filmske poslastice za Karlovčane

Mladi filmaši ne odustaju: Za Valentinovo opet filmske poslastice
za Karlovčane

Međunarodni filmski Four River festival već je tradicija, Ljetno riječno kino na obali Korane prošle je godine oduševilo Karlovčane i njihove goste, a 2012. godinu započeli smo uz španjolski film “La Cabina” u Edisonu, u organizaciji Studija 8 i projekta KAbina. Mladi Karlovčani, prvenstveno oni okupljeni u Kinoklubu Karlovac tu ne staju. Na ljeto je u planu još duže i sadržajnije Riječno kino, festival se nastavlja, a u kino će Karlovčani moći i na Valentinovo, 14. veljače.

Datum je prigodan i u jednom drugom kontekstu, riječ je o rođendanu kina Edison, otvorenog 14. veljače 1920. godine.

Na 92. rođendan prve specijalizirane hrvatske kino zgrade, tijekom dana u kinu će uživati oni najmlađi, iako će zasigurno biti i onih starijih koji će se htjeti prisjetiti jedne od najljepših knjiga svoga djetinjstva – naime, bit će održano nekoliko projekcija dječjeg filma “Koko i duhovi”.

Uz organizirane školske dolaske, za svaku projekciju bit će sačuvan i određen broj ulaznica za ostale građane.

A, u večernjim satima, za sve zaljubljene, Kinoklub Karlovac i Edison pripremaju film iznenađenja. Bit će riječ o nekom od aktualnih svjetskih filmskih hitova, a kako će se sve odvijati na Dan zaljubljenih, male povlastice imat će upravo zaljubljeni parovi. Ulaznica će koštati 30 kuna, no za zaljubljene parove dvije će ulaznice biti – 50 kuna. Ulaznica za dječji film “Koko i duhovi” bit će 10 kuna.

Bit će to ujedno i još jedan apel gradskim čelnicima. Rezultati su jasni. Mladi Karlovčani vlastitim su snagama u grad doveli dva filmska festivala, jedan domaći i jedan međunarodni, organizirali Ljetno kino, mikrokino u Gimnaziji, a dvije udruge (Kinoklub Karlovac i Studio 8) priređuju filmske večeri u Edisonu. Da barem netko u zgradi Gradskog poglavarstva ima 10% entuzijazma koji pokazuju mladi našeg grada, problem kina odavno ne bi postojao.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest