Otvoren natječaj: Koga podržava ministar, a koga Upravno vijeće?

Otvoren natječaj: Koga podržava ministar, a koga Upravno vijeće?

Tko će biti novi ravnatelj karlovačke Opće bolnice i ovu dužnost obnašati sljedeće četiri godine bit će poznato u mjesecu ožujku. Naime, prošlog četvrtka raspisan je natječaj za novog ravnatelja i bit će otvoren trideset dana, dok se nakon završetka natječaja još toliko vremena daje za odabir najboljeg kandidata. Uvjeti natječaja su završeni sveučilišni diplomski studij i pet godina iskustva u radu u struci.

No, ovog bi se puta moglo dogoditi da natječaj za mjesto ravnatelja preraste u političko pitanje jer, kako neslužbeno saznajemo, novi ministar zdravstva Rajko Ostojić želi na ovom mjestu svog stranačkog kolegu, SDP-ovca dr. Brunu Kurelića. S druge strane, gotovo je sigurno da će se na mjesto ravnatelja ponovno kandidirati dr. Nedjeljko Strikić koji je na ovoj funkciji od ožujka 2008. godine.

Strikić je istaknuti HDZ-ovac, dok je široj javnosti, osim po svojoj liječničkoj karijeri poznat i kao bivši župan i saborski zastupnik. Prije četiri godine je zamijenio dr. Gordanu Pavan, također blisku HDZ-ovoj vlasti, a koja se kasnije našla pod istragom za zloupotrebu položaja i ovlasti.

Ostaje pitanje hoće li Kurelić dobiti potporu Upravnog vijeća u kojem još uvijek sjede predstavnici lokalne vlasti, mahom HDZ-ovci ili osobe bliske toj stranci.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest