Klizište u Pokupskoj Luci i dalje prijeti – bloger Peratović obratio se eko udrugama za pomoć

Klizište u Pokupskoj Luci i dalje prijeti – bloger Peratović
obratio se eko udrugama za pomoć

Poznati hrvatski novinar – bloger Željko Peratović i dalje vodi bitku s Hrvatskim vodama i Gradom Karlovcem oko saniranja opasnog klizišta koje se nalazi na obali Kupe, tik do njegove vikendice u Pokupskoj Luci. Kako tvrdi, niti dvije godine nakon što je zatražio da se sanira klizište koje bi njegovu kuću moglo survati u rijeku ne događa se ništa, a njegova je imovina i dalje ugrožena.

– Kako Grad Karlovac i Hrvatske vode i dalje ne reagiraju na moje pritužbe, obratio sam se ekološkim udrugama. Reagirala je Zelena akcija, a Eko Pan iz Karlovca odmah je poslala prijavu Hrvatskim vodama, kaže Peratović. U svom apelu navodi da “će za ekološku katastrofu, ako se dogodi, biti zaslužan Grad Karlovac i Hrvatske vode iz Karlovca”. Peratović, naime, ne vjeruje geološkom mišljenju koje je izrađeno na prijedlog dogradonačelnika Dubravka Delića te ga smatra netočnim i neprofesionalnim. Kaže da je sam o svom trošku napravio manje radove na sanaciji, ali da opet Mjesni odbor Rečica, odnosno Grad Karlovac nisu ispoštovali svoj dio nagodbe da kamenom naspu dio ceste kako su bili dogovorili.

– Njih sam prije dva dana ponovno obavijestio da nisu sanirali klizište uz rijeku Kupu u blizini moje kuće za odmor. Slučaj je urgentan jer susjedi na čijem zemljištu se nalazi klizište uz Kupu i dalje namjeravaju posjeći šumu i izazvati katastrofu. Osim moje kuće i okućnice stradao bi i betonski stup dalekovoda i općinska cesta. Oni su se jučer kod jednog pilara u zaseoku Blatnica raspitivali bi li on htio kupiti te hrastove, odnosno posjeći ih i platiti im. Na svu sreću taj pilar zna u čemu je problem pa ih je odbio. Molim vas nešto hitno poduzmete, stoji u Peratovićevom apelu ekološkim udrugama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest