Prvo struka, a onda “motorka” – gotova studija za uređenje perivoja

Prvo struka, a onda “motorka” – gotova studija za uređenje perivoja

Kako se ne bi dogodio propust zbog kojeg su zamalo nastradale platane u Nazorovoj ulici, Grad Karlovac naručio je opsežnu Studiju o zdravstvenom stanju stabala u Vrbanićevom perivoju, biseru karlovačkih parkova i inače zaštićenom području parkovne arhitekture.

Studiju je izradio Hrvatski šumarski institut čiji su stručnjaci pregledali oko 560 stabala. Od toga su, zaključak je studije, 458 zdrava i sigurna za okolinu, 64 su označena za orezivanje suhih grana i mrtvih dijelova krošnje dok 38 stabala zahtijevaju hitne mjere zbog potencijalne opasnosti za okolinu. No svega 11 će biti uklonjeno, dok će ostatak iz te kategorije također biti orezano.

– Studiju je Grad platio 26.445 kuna a s obzirom da je Vrbanićev perivoj zaštićeno područje sve aktivnosti odvijaju se uz suglasnost Javne ustanove, rekla nam je glasnogovornica Grada Andreja Barberić. Dodaje da predstoji sastanak predstavnika gradskih stručnih službi, Javne ustanove i tvrtke Zelenilo kako bi se dogovorili koraci u skladu s izrađenom Studijom, troškovi za provođenje predloženih mjera u studiji, mogućnosti provođenja predloženih mjera u okviru predviđenih sredstava u proračunu Grada Karlovca za 2012. godinu.

Grad Karlovac je, kaže Barberić, uz redovno održavanje Vrbanićevog perivoja za tu namjenu izdvojio još dodatnih 86 tisuća kuna.

 KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest