Temperatura na minus 10, snijeg na plus 20 – Crveni križ dežura 24 sata

Temperatura na minus 10, snijeg na plus 20 – Crveni križ dežura 24
sata

Trenutačna temperatura u gradu je minus 10 stupnjeva celzijusovih, a visina snijega u 7 sati bila je oko 15 centimetara, pa se može pretpostaviti kako je do ovog trenutka dosegla i barem 20-ak centimetara snježnog pokrivača. Dok je nekima snijeg donio radost, prvenstveno mališanima, a nekima tek sitne probleme s kretanjem u prometu, ima i naših sugrađana kojima ovakvi teški vremenski uvjeti predstavljaju znatno teže, čak i životno opasne probleme. Iz tog razloga, iz Grada Karlovca upućen je apel svim beskućnicima da se prijave u sklonište na Gazi, kao i građanima koji se mole da ukoliko primjete na ulici osobe bez adekvatnog smještaja ili staru i onemoćalu osobu bez skrbi, da ih upute prema skloništu ili, još bolje, nazovu dežurne telefone Crvenog križa (422-586) ili Hvidre (091 252 3457).

Sklonište na Gazi otvoreno je 24 sata, a kapaciteti su dovoljni da prime sve osobe bez adekvatnog smještaja. Karlovački Crveni križ osigurao je 150 deka, 100 madraca, pet kutija odjeće za odrasle te dvije odjeće i obuće za djecu, te 25 paketa hrane.

U ovom periodu na terenu će konstantno biti i dežurna ekipa Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, koja obilazi sve one koji već nisu u sustavu Programa za pomoć u kući i pružaju im adekvatnu pomoć.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest