S pročistačem dolazi i naknada za rad – koliko ćemo dobiti “po džepu”?

S pročistačem dolazi i naknada za rad – koliko ćemo dobiti “po
džepu”?

Nakon što završi tehnički pregled karlovačkog pročistača koji počinje sutra te ovaj uređaj dobije uporabnu dozvolu, Karlovčani se mogu pripremiti na još veće račune za komunalije. Tako ćemo uz potrošnju vode, usluge vodoopskrbe, usluge odvodnje otpadnih voda, naknadu za iskorištenje voda, naknade za zaštitu voda, naknade za investicije i naknade za održavanje sustava vodoopskrbe dobiti i – naknadu za rad pročistača.

No koliko će točno novi namet iznositi još nije poznato. Po riječima direktora Vodovoda i kanalizacije Ivana Mrzljaka, naknada za rad pročistača je usluga za pročišćavanje otpadnih voda koja je propisana Zakonom o vodama, Zakonom o financiranju vodnog gospodarstva te Uredbom Vlade RH o najnižoj osnovnoj cijeni vodnih usluga i vrsti troškova koje cijena vodnih usluga pokriva.

– Prerano je govoriti o iznosu naknade i datumu njenog uvođenja, dok god Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda ne dobije uporabnu dozvolu, rekao je Mrzljak. Tehnički pregled koji počinje sutra, trebao bi trajati tjedan dana što, dodaje direktor, ne znači da će dozvolu tada i dobiti dok će tek po dobivanju uporabne dozvole Vodovod preuzeti upravljanje pročistačem.

– Vodovod i kanalizacija građanima koji koriste naše usluge naplaćuje uslugu vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda te naknadu za razvoj, u skladu sa zakonima o vodnom gospodarstvu, kao i sve druge tvrtke u RH koje obavljaju ovu djelatnost, zaključio je Mrzljak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest