Sunčano poslijepodne uz grudanje, sanjkanje, dobru mjuzu, čaj i kuhano vino

Sunčano poslijepodne uz grudanje, sanjkanje, dobru mjuzu, čaj i
kuhano vino

Karlovački šanac i promenada uvijek se ispune kada napada snijeg, no malo kada bili su tako puni kao u današnje sunčano nedjeljno poslijepodne. Poziv na grudanje koji su mladi uputili preko Facebooka unatoč kratkom vremenu od početne ideje prihvatio je velik broj Karlovčana – i to svih generacija, od onih najmlađih do onih srednje dobi  pa i starijih, svi, naravno, jako dobro zabundani, jer iako je dan bio vrlo lijep i sunčan, bio je ujedno i hladan – minus 9. Naravno, najviše je bilo mladih, od onih najmanjih koji su uživali u sanjkanju, do tinejdžera koji su isprobali znatno širi dijapazon zimskih “sportova”. Bilo je to lijepo druženje ne uzimajući strogo termin “grudanje”, jer unatoč velikoj količini snijeg baš i nije bio prikladan za grudanje, takozvani “pršić”.

Unatoč tomu, mnogi su se upravo grudali, drugi su doveli mališane na sanjkama, neki su jednostavno uživali u šetnji ili, pak, u čaju i kuhanom vinu. Na terasi Edisona postavljeni su i zvučnici s kojih je muzika dala dodatnu atmosferu lijepom poslijepodnevu.

Oni koji uživaju u zimskim radostima, imat će razloga za veselje i u narednim danima, ostali će morati nekako progurati predstojeće razdoblje. Snijeg bi ponovno trebao pasti već sutra, a padat će i tijekom utorka, možda i srijede. Tada slijedi period sušnog, ali vrlo hladnog vremena, temperature će se spuštati i do -15.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest