Ono što godinama raste, uništili u sekundi – mladice javora nisu imale šanse proteklog vikenda

U rušilačkom pohodu su se uz uskrsna jaja na Trgu, kante za smeće i telekomunkacijske kutije na meti nepoznate učine bagre našle i četiri mladice stabla javora na Ruskom putu.

Mlado drveće nije imalo šanse protiv ljudskog šljama, pa je Zelenilo moglo tek konstatirati da su uništena u razdoblju između 26. i 28. ožujka, te policiji podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Šteta je procijenjena na oko šet tisuća kuna.

U Zelenilu napominju da se zadnja devastacija mladih stabala dogodila otprilike prije godinu dana na Šetalištu dr. Franje Tuđmana kad je polomljeno sedam mladih stabala lipe i kestena.

– Jedna od temeljnih vrijednosti našeg grada je hortikulturna uređenost javnih zelenih površina. Potvrda tome je i činjenica da je Zelenilo u posljednjih nekoliko godina posadilo više od tisuću komada mladih stabala diljem grada. I ovom prilikom pozivamo sugrađane na suradnju i ukoliko primijete ovakve ili slične devastacije neka ih odmah prijave policiji, komunalnom redaru ili nama u Zelenilo. Kao što je poznato za uzgoj stabla treba mnogo godina njege i brižnog rada, a vandali taj trud unište u tren oka, kažu u Zelenilu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest