Uz 400. obljetnicu Shakespearove smrti u Zorin domu nova premijera “Na tri kralja” oduševila publiku

Premijere u Zorin domu već neko vrijeme imaju gotovo unaprijed jasan obrazac – prepuno kazalište, sjajna predstava i dugotrajne ovacije zadovoljne publike. Tako je bilo i sinoć, na premijernoj izvedbi predstave “Na tri kralja” u režiji Sanje Hrnjak, pod umjetničkim vodstvom Georgija Para, a povodom 400. obljetnice smrti engleskog pisca, pjesnika i dramatičara Williama Shakespearea, autora niza bezvremenskih kazališnih komada, zbog kojih ga se s pravom smatra najvećim dramskim stvarateljem svjetske književnosti svih vremena.

Predstava s kojom je Zorin dom prije nekoliko godina oduševio u potpuno amaterskoj izvedbi, sada je dobila profesionalno ruho – što kroz novi profesionalni ansambl karlovačkog kazališta, što zbog poznatih Karlovčana na hrvatskoj glumačkoj sceni koji su se rado odazvali pozivu kazališne kuće u kojoj su još kao djeca napravili prve glumačke korake.

U predstavi tako igraju: Karlo Mrkša, Katarina Strahinić, Peđa Gvozdić, Vanja Gvozdić, Fabijan Pavao Medvešek, Tena Nemet Brankov, Glorija Dubelj, Filip Eldan, Nino Pavleković, Danijel Radečić, Ivan Magud, Ivana Paljug, Ivana Kostelac, Laura Pribanić, Damir Crnica i Lucija Luketić..

Pljesak publike dovoljno je govorio o još jednoj lijepoj kazališnoj večeri, a svi oni koji su iz bilo kojeg razloga propustili premijeru, imat će već ovog tjedna nekoliko prigoda da pogledaju “Na tri kralja”. Predstava je na repertoaru Zorin doma u četvrtak, petak i subotu u 20 sati, s tim će u četvrtak u 13 i 18 sati biti na rasporedu još dvije izvedbe s organiziranim dolaskom publike.

Bit će to naporan tjedan za sjajnu karlovačku glumačku postavu, jer prije četvrtka očekuju ih tri gostovanja u Šibeniku i jedno u Zadru sa superpopularnim “Karlstadt Kunst Cabaretom”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest