Predstava mlade Karlovčanke Dunje Fajdić premijerno izvedena u kazalištu KNAP

Predstava mlade Karlovčanke Dunje Fajdić premijerno izvedena u
kazalištu KNAP

Slavica, Hrvoslava, Elvira i Jagoda četiri su mlade djevojke i prijateljice koje traže svoje mjesto pod suncem. One su glumice – pune su entuzijazma, no nezaposlene, i upravo su zbog toga odlučile preuzeti stvari u svoje ruke i zajednički napraviti svoju predstavu. U tom procesu moraju se suočiti jedna s drugom, s društvom koje ih okružuje, s problemima, stresom, željama, snovima – jednom rječju, sa životom.

Ovo je naime, samo kratki sadržaj nove zanimljive predstave pod nazivom ”Glumice i to” koja je proteklu subotu premijerno izvedena u kazalištu KNAP, a čija je autorica teksta mlada i talentirana Karlovčanka Dunja Fajdić.

– Bile smo malo ljubomorne i ljute što priliku za duhovitost na pozornici dobivaju samo glumci, ne i glumice, i to smo htjele promijeniti. Nas četiri smo zajednički pohađale Umjetničku akademiju u Osijeku i ”odgojene” smo na nekom istom jeziku – svjesne smo da smo jedna drugoj konkurencija i često se zezamo na račun tog našeg prijateljskog, ali i kompetitivnog odnosa, u šali kaže Dunja koja je zajedno s glumicama Petrom Kurtelom, Amandom Prenkaj i Ivanom Horvat osnovala Umjetničku organizaciju ”Kravice”, a koje su onda zajedničkim snagama stvorile ovu predstavu. Djevojke su ujedno i glavne i jedine glumice u izvedbi.

Dunja pojašnjava da joj je pisanje oduvijek bio drag hobi kojim se bavi još od osnovne škole, koju je pohađala u Ozlju. Budući da je sa svoje tri prijateljice i kolegice iz predstave provodila mnogo vremena, spontano je počela zapisivati njihove razgovore, koji su poslužili kao dobra podloga za pisanje teksta za predstavu.

– Na tekstu smo radile tako da smo pokušale naći karaktere koji proizlaze iz naših osobina, problema i želja. Prema tome sam raspisivala tekst. Zatim smo smišljale kako to sve poredati i spojiti tu hrpu materijala koji je nastao, pojašnjava simpatična Dunja i nadodaje kako je nakon studija u Osijeku počela raditi u HNK u Varaždinu, a s vremenom je nastupila u gotovo svim dječjim kazalištima u Zagrebu. Također je snimila i nekoliko radio drama, a trenutno prolazi i medijsku edukaciju na Radio Sljemenu.

Nakon iznimno dobro prihvaćene premijere, ”Kravice” imaju u planu što više i dulje igrati ovu predstavu, ali i gostovati izvan granica Lijepe naše – planiraju posjete Japanu i Kanadi. Na pitanje hoće li ovaj simpatični i humoristični projekt posjetiti i grad na četiri rijeke, točnije Gradsko kazalište Zorin dom, Dunja kaže da za to također postoje šanse te da se nada da će se to i čim prije ostvariti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest