Voditelj marketinga dobio otkaz i kaznenu prijavu zbog lažne diplome

Voditelj marketinga dobio otkaz i kaznenu prijavu zbog lažne
diplome

Nakon optužnice za zlouporabu položaja i ovlasti aktualnog ravnatelja Zvonimira Ilijića, karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom potresa novi skandal.

Goran Đurašević, voditelj marketinga i bivši Ilijićev najbliži suradnik koji je u drugoj polovici 2010. godine obavljao i dužnost v.d. ravnatelja, u Zorin domu se zaposlio s lažiranom diplomom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ovo, naime, tvrdi ravnatelj Ilijić koji je protiv Đuraševića Općinskom državnom odvjetništvu jučer proslijedio kaznenu prijavu, dok je Đuraševiću još 2. svibnja uručen uvjetovani otkaz o radu.

– Kako je po Zakonu o osobnim podacima trebalo ažurirati podatke, početkom ove godine zatražili smo od djelatnika da nam dostavi diplomu, no on je to izbjegavao i nije učinio pa smo od Ekonomskog fakulteta, za kojeg je lažiranom potvrdom tvrdio da ga je završio, zatražili očitovanje. Rečeno nam je da njegovu potvrdu nije izdao taj fakultet, te da se 23. travnja student Goran Đurašević ispisao s fakulteta na kojem mu je ostalo više ispita s treće i četvrte godine, rekao je Ilijić.

Đurašević je, dodaje Ilijić, u Zorin dom došao tijekom 2005. godine kao civilni ročnik koji je radio u marketingu. Pokazao se solidnim pa je prvo dobio posao na ugovor na određeno a zatim je, kao diplomirani ekonomist, dobio i stalni posao. Uz životopis i ostalu dokumentaciju je, međutim, kaže Ilijić, priložio potvrdu koja nije vjerodostojna.

Poput bivše županove pročelnice Bernardice Topolnjak Halapa koja je s lažnom diplomom ugrabila primamljiv posao u regionalnoj samoupravi, Đurašević je svoj profesionalni put također vezao uz politiku. Svoj politički angažman započeo je pod okriljem HNS-a da bi poslije prešao u HDZ čiji je i sada član. Iako smo pokušali, Đuraševića nismo uspjeli dobiti na službeni telefon Zorin doma, jer više nije u funkciji, dok nam se na privatni mobitel nije javio.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest