Jelić: Provjerit ćemo diplome službenika, no pitanje je koliko će to koštati

Jelić: Provjerit ćemo diplome službenika, no pitanje je koliko će
to koštati

Novi slučaj lažiranja diplome, ovog puta u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, bila je tema rasprave na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Zlatko Grčić je gradonačelnika Damira Jelića pitao postoji li mogućnost da se napravi detaljna analiza diploma djelatnika gradske uprave i gradskih ustanova, kad je već otkrivanje da postoje “lažnjaci” poprimilo razmjere “epidemije”.

– Ovo je dobar prijedlog, razmislit ćemo o njemu, jedino treba vidjeti koja su financijska sredstva u pitanju da se ovaj nemali posao obavi, rekao je gradonačelnik. Također, pitanje je od koje godine treba provjeravati diplome. Jelić smatra da su posebno upitne upravo one godine kad je on diplomirao, 1995. i 1996., dok treba vidjeti i koja će se stručna sprema provjeravati ili možda sve.

Oporba je zatražila i očitovanje ravnatelja Zorin doma o slučaju lažne diplome Gorana Đuraševića. Ilijić je pred Vijećem ponovio sve što je već kazao i za KAportal, dok je dodao da je i osobno razočaran postupkom njegovog dojučerašnjeg suradnika. SDP-ovu Marinu Novaković zanimalo je zašto nitko ne odgovara za ovakve slučajeve, zašto nadzorni odbori ne rade svoj posao.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest