Stigao novi ravnatelj Zorin doma – zadatak, uzdignuti kuću opterećenu aferama

Stigao novi ravnatelj Zorin doma – zadatak, uzdignuti kuću
opterećenu aferama

Srećko Šestan novi je ravnatelj karlovačkog “hrama kulture”, gradskog kazališta Zorin dom. Ovo je, naime, jučer jednoglasnom odlukom potvrdilo karlovačko Gradsko vijeće. Od četiri kandidata, tek dva su imala uvjete, Šestan i dosadašnji ravnatelj Zvonimir Ilijić, dok je izabran prvi.

Podsjetimo, Šestan je rođeni Šibenčanin sa zavidnom glumačkom i redateljskom karijerom, ali i iskustvom u rukovođenju kazalištom. U Zorin dom dolazi u vrlo nezgodno vrijeme, nakon više afera koje su gradsko kazalište srozale na niske grane. Nakon što je bivši ravnatelj Ilijić optužen za zlouporabu položaja i ovlasti i čeka suđenje, novi skandal se dogodio s voditeljem službe marketinga Goranom Đuraševićem za kojeg se ispostavilo da je šest godina u kazalištu radio s krivotvorenom diplomom. Stoga je Šestanov izbor bio logičan i obećavajuć, ali i obvezujuć za novog ravnatelja.

Šestan je radio kao glumac i redatelj u zadarskom kazalištu lutaka, no ipak je daleko najveći trag ostavio u riječkom kulturnom životu, gdje je u dva navrata (ukupno osam godina) bio ravnatelj Gradskog kazališta lutaka, a četiri godine i intendant riječkog Hrvatskog narodnog kazališta “Ivan Zajc”. Četiri godine je bio pomoćnik ministra kulture, a donedavno je u Ministarstvu kulture obnašao i dužnost ravnatelja Uprave za audiovizualnu djelatnost.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest