Dragica Sever predsjednica Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika

Dragica Sever predsjednica Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika

Na izbornoj skupštini Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Vid Rukavina, za novu predsjednicu izabrana je Dragica Sever. Dopredsjedničku dužnost obnašat će Višnja Čaušić, tajničku Ivanka Solomun, dok će blagajnica biti Nada Baršić. Za članove Upravnog odbora imenovani su još i Ivana Fanjak, Dubravka Pavletić i Danica Rujevčan.

U izvješću o radu u protekloj godini kojega su podnijeli dosadašnji predsjednik Branko Đurđević i tajnica Danica Rujevčan, istaknuto je da je zbor u protekloj godini održao šest nastupa. Broji 25 aktivnih članova, a u protekloj godini zboru pristupilo mu je pet novih članova te i ovim putem pozivaju nove članove da im se pridruže u njihovim aktivnostima.

Od održanih nastupa dakako najzančajniji je svečani koncert povodom obilježavanja 40. obljetnice djelovanja zbora i 15 godina rada pod vodstvom prof. Dubravka Rukavine, a koji je održan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Jelića. Tom prilikom je i promoviran novi, sadašnji naziv zbora “Vid Rukavina”, u čast i sječanje na osnivača zbora, oca sadašnjeg voditelja prof. Dubravka Rukavine. Također treba spomenuti i međunarodno gostovanje zbora u Mariboru na obilježavanju 35. obljetnice “Mešanega pevskog zbora “Svoboda” Maribor – Podbrežje i 90. obljetnice Delavskega društva Maribor kod kojeg ovaj zbor djeluje. Zbor je tradicionalno nastupao na Božićnom koncertu “Narodi nam se” u svetištu Sv. Josipa, na županijskoj smotri pjevačkih zborova i malih sastava, na godišnjoj skupštini Matice umirovljenika Karlovca te u Domu za starije i nemoćne Sv. “Antun” povodom Otvorenih vrata.

U planu za ovu godinu zbor je već odradio dva planirana nastupa u Karlovcu i Čakovcu, a predstoji im tradicionalna Županijska smotra pjevačkih zborova i malih sastava, gostovanje u Rijeci, kao i organizacija, tradicionalnog, 3. Međužupanijskog susreta zborova umirovljenika krajem godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest